Workschops

 Workshops.

 

Deze pagia is in opbouw

Wij gevenworkshops met als doel u kennis te laten maken met de verschillende manier om samen met uw hond bezig te kunnen zijn. Het is niet mogelijk en dus ook niet onze bedoeling om u in 1 middag of dag een tak van hond sport aan te leren. Daar zijn maanden en vaak zelfs jaren training voor nodig. wel kunnen we in een dagdeel makkelijk laten zien wat er bij de sport komt kijken, hoe het is om samen met uw hond te trainen en wat de sport inhoud.
Bij onze workshops maakt u kennis met de richtingen in de hondensport waar wij les in geven. Zo hopen wij u enthousiast te maken om ook met uw hond te gaan trainen. De deelnemers bij ons op de club vertellen ons dat hun hond altijd blij is als ze weer gaan trainen. Ok zeggen ze dat de band met hun hond is verbeterd en de manier waarop zijzelf met hun hond omgaan. Hierbij is het wel belangrijk dat u en uw hondje een training volgen welke u beide leuk vindt. Daarom geven we deze workshops.
Ook geven wij workshops voor fokkers.  Als zij een dag regelen waarop zij hun voormalige pups uitnodigen voor een terugkomdag dan wil men deze dag vaak goed besteden. Sociaal contact met elkaar en tussendoor workshops. Ook daarvoor worden wij dan ingezet. Het is dan voor ons weer leuk om te zien hoe de deelnemers zich om ons terein vermaken en dat ze genieten van de door ons gegeven workshops.

 

Dit alles gebeurt op verantwoorde wijze zodat er geen blessures of ongelukken ontstaan.

 

Agility

Hier laten wij u kennis maken met het fenomeen Agility ook wel behendigheid genoemd.

 

We laten u hier ook weer zien dat vertrouwen tussen baas en hond het alle belangrijkste is. Ook laten wij u ervaren hoe u uw hond het beste kunt handle zonder uw hond af leiden. Uw positie, uw houding en uw acties bepalen wat uw hond gaat doen. Het gaat in het begin dus zeker niet op snelheid. Eerst moet uw hond vertrouwd raken met de hindernissen en met uw kommando’s. Soms zijn de honden bang om door de tunnel te lopen of juist bang om over een katteloop te gaan. Als ze het een paar keer gedaan hebben en gemerkt hebben dat ze hun baas daarin kunnen vertrouwen worden ze er helemaal blij van. Dan weten ze niet hoe snel ze door de tunnel moeten gaan. Ze lopen super trots over de katteloop. Kortom ze worden er blij en zelfverzekerd van.

 

 

 

 

 

Monidoring

Een onderdeel van Mondioring is het manwerk of ook wel pakwerk genoemd. Dit is een spel voor de honden welke bij Mondioring ook nog eens onder afleiding en de meest vreemde situaties plaatsvindt.
In deze workshop laten we u en uw hond beide onderdelen afzonderlijk ervaren. We brengen u en uw hond in aanraking met onbekende situaties. Hierbij zorgen we ervoor dat deze een positieve ervaring opleveren zodat uw hond zelfverzekerd de oefening afsluit. We leggen bij alle oefeningen ook uit waarom deze voor uw hond zo moeilijk zijn. Hierdoor krijgt u weer meer begrip voor de denkwijze van uw hond. Zo laten wij uw hond door een gordijn van flesjes heen lopen. Dit is in het begin moeilijk voor bijna alle honden. Als wij vervolgens uitleggen waardoor dit komt dan kunnen we u ook leren hoe hier mee om te gaan. We laten u een methode gebruiken waardoor de hond de moeilijke stap toch op een leuke manier neemt. Vervolgens is het probleem opgelost en gaat uw hond zonder problemen de afleiding voorbij.

 

Verder laten we u en uw hond kennis maken met het manwerk. We laten u zelf ervaren dat het geen agressieve sport hoeft te zijn. Het is voor uw hond niet meer dan het trekspelletje wat u ongetwijfeld thuis ook wel een met uw hond speelt. We laten zien dat elke hond dit kan doen mits het op zijn niveau gedaan wordt. Bij ons traint zelfs een Chiwawa met de Mondioring mee.

 

Speuren

 

Gehoorzaamgedrag met afleiding

 

Kinderen en hun hondje

 

 

Voor tarief zie de knop verhuur onder vereniginsinfo