Individuele Begeleiding

Deze training is speciaal bedoeld voor geleiders met hun honden die tegen ongewenst gedrag aanlopen die met de gewone groepstraining niet behandeld kunnen worden. Daarom wordt deze training ook 1 op 1 of in een heel klein groepje gegeven.

Valt je hond uit naar honden die op straat voorbij lopen, rent je hond steeds weg als de riem er afgaat of heb je in huis problemen, zoals blaffen, slopen of in huis de behoefte blijven doen. Dan kunnen wij je helpen om dit op te lossen. Samen met jou gaan we eerst kijken waar het gedrag vandaan komt en daarna kijken we hoe we dit gedrag samen met jou kunnen oplossen. Dit laatste is erg belangrijk, we kunnen het wel voor je doen, maar we zien dat het oude gedrag later dan bijna altijd weer terugkomt. Ook heb je er als geleider veel meer aan om te weten hoe je met je hond om gaat en leert samenwerken. Dit kan problemen in de toekomst voorkomen.

Soms is niet eens de hond die en probleem heeft, maar de geleider. Denk hierbij aan een drukke jonge labrador met een geleider die een medisch probleem heeft waardoor hij na twee keer de hond terecht te wijzen volledig buiten adem is. Of een vrouw met reuma met een grote duitse herder naast zich die haar steeds omver trekt, omdat ze hem niet kan houden. Ook hier zoeken wij samen met de geleider naar een oplossing door samen te gaan kijken wat je zelf kunt doen en welke andere trainingsmethode effectief is bij je hond.

Naam cursusIndividuele begeleiding
StartIedere week
DuurZolang als nodig
Voor wieGeleiders met problemen die niet in een groep opgelost kunnen worden.
DoelHet leren van de geleider hoe het probleemgedrag op te lossen
BenodigdhedenHalsband of tuig (slipketting indien nodig), vast riem, speeltje, beloning voertjes en poepzakjes.

Inschrijven voor intake met een instructeur