Agility (behendigheid)

Behendigheid / Agility

Agility is een vrolijk, behendig en snelheidsspelletje. Bij de GHSV trainen we niet voor wedstrijden maar voor een goede geleider-hondverhouding; samen doen ze dit spel met plezier. Wij trainen met alle rassen en kruisingen.

Naast het feit dat agility een vrolijke training is, is het ook heel goed voor het zelfvertrouwen van de hond. Door het klimmen en springen ontwikkelt de hond meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de geleider. Dus als je een onzekere hond hebt dan is het te overwegen om een cursus behendigheid te gaan volgen. Voorwaarde voor deelname aan agility is wel dat je hond los kan lopen en goed naar je luistert, geen gevaar is voor andere honden of mensen en dat de hond fysiek gezond is. Ook jij, als geleider, moet in goede gezondheid verkeren.

Deze foto heeft copyright Joost Leijen

Onze agilitylessen zijn maatwerk: tijdens de training leren wij je aan hoe jij je hond het beste kunt sturen, dat is dus voor iedere geleider-hondcombinatie anders.

Agility is een sportieve training: wij raden je aan om makkelijke schoenen met profiel (geen noppen) en sportieve kleding te dragen.

Voor deelname aan onze  agilitycursussen heb je geen diploma’s nodig. Het is wel een vereiste dat de hond gezond is en minimaal 1 jaar oud. Twijfel je of agility de geschikte sport voor jou en je hond is kun je altijd een afspraak maken met 1 van onze instructeurs voor een gesprek en kennismaking.Naam cursusAgility/behendigheid
StartdatumZie jaarplanning
Duur van de cursusDoorlopend in periodes van 12 les weken
Voor wie?Geleider en hond die graag samen gezellig en sportief bezig zijn.
Doel cursusSamenwerking geleider-hond tijdens hindernisparcours en positief trainen
BenodigdhedenVaste riem, halsband/tuig, speeltje, voertjes en een vastlegpen.

Wilt u weten of onze training aansluit bij u vraag dan kunt u altijd een keer een les komen bij wonen zonder hond voor inschrijven.
inschrijven