Gehoorzaamheid

Gehoorzaamheid

Als je een hond hebt ouder dan 6 maanden of je hebt met jouw pup de puppy academie afgerond, dan kun je bij ons starten met een gehoorzaamheidscursus. Tijdens deze cursus leer je hoe je jouw hond kunt trainen en lezen. Geen enkele geleider en hond zijn hetzelfde dus wij passen ons advies per koppel aan wat voor jou goed voelt en het beste werkt. Tijdens alle cursussen zullen wij je aan nieuwe situaties voorstellen, omdat we ervaren dat hoe meer vreemde situaties een hond tegenkomt hoe makkelijker een hond zich aanpast als je onverwachte situaties op straat tegenkomt.

Instructeurs zijn het hele jaar door bezig met bijscholing en het ontwikkelen van nieuwe oefeningen.

In de jaarplanning vind je de start van alle nieuwe cursussen. Begint er nu geen? Dan kun je je aanmelden voor de instroomgroep waardoor we dus geen wachttijden hebben.

Starters

Bij de starters leer je de basisvaardigheden voor het trainen van je hond. Als je net van de puppy academie afkomt, start je jonge hond net met een nieuwe levensfase. Hier leer je om te gaan met dit nieuwe gedrag van je hond en hoe je dus op een andere manier moet gaan trainen zoals je dat leerde bij je pup. Je moet je hond dus opnieuw gaan leren lezen. Heb je zojuist een hond aangeschaft die al ouder is dan een half jaar dan sluit deze groep ook goed aan, je vindt hier een balans tussen consequent trainen en een band opbouwen met je hond.

ghsv-GHSV_RTMDAG_20180714_085615_kynologen_gehoorzaamheid_resultaat

Basis

Bij de starters heb je geleerd je hond te lezen en je hond kent de basiscommando’s. In de basiscursus breiden we de commando’s uit; je hond kan nu bijvoorbeeld al goed liggen als je naast hem staat. Maar wat als je hond verder van je vandaan is? Of je moet onderweg wat doen waar je twee handen voor nodig hebt? Dan is het natuurlijk wel zo handig als je hond dan ook rustig blijft zonder meteen rond te gaan wandelen. Ook naast je meelopen, terwijl je boodschappen vast hebt, willen we zonder trekken aanleren.

Experts

Dit is het vervolg op de basis waar je geleerd hebt dat je oefeningen ook op een afstandje kunt doen. Nu ben je zover om te gaan trainen zonder de riem en leer je hoe je zorgt dat de hond bij jou blijft en niet met zijn trainingsmaatjes een feestje kan gaan vieren midden op het veld. Als je dit allemaal beheerst, kan er straks van alles gebeuren en hou jij de controle over je hond, ook als deze losloopt. Denk hierbij aan wild in het bos, rennende, gillende kinderen of andere onverwachte situaties, je draait er als team je poot niet meer voor om en je kunt altijd veilig over straat.

Specials

Dit is de cursus voor de experts die graag met de hond blijven trainen. Wat kun je in deze cursus verwachten? Nu, alles dus: van agility-oefeningen tot gehoorzaamheidsspellen. Op deze manier blijven jij en je hond op een leuke manier scherp en gezellig samen bezig. In deze groep is ook ruimte om zelf mee te denken over de invulling van de lessen We gaan hier echt doen wat jullie als groep leuk vinden; wel blijft gehoorzaamheid hoog in het vaandel staan.

Naam cursusGehoorzaamheid
StartZie jaarplanning
duur12 les weken
Voor welke geleiderVoor iedereen die wil leren zijn hond te lezen en een goed luisterende hond wil.
Voor welke hondVoor alle honden die ouder dan 6 maanden zijn
DoelHet leren hoe je jouw hond het beste traint en hoe je samen werkt met je hond.
benodigdhedenVaste riem, halsband, tuig, beloningvoertjes, speeltjes en poepzakjes.

Wilt u weten of onze training aansluit bij u vraag dan kunt u altijd een keer een les komen bij wonen zonder hond voor inschrijven.

inschrijven