Onze instructeurs

Wij hebben een gevarieerd instructie team. Het team bespreekt (minimaal) maandelijks de lessen en de voortgang van de deelnemers.

In ons instructieteam hebben we o.a. de volgende kennis en ervaring

  • Meerdere instructeurs hebben meerdere cursussen tot kynologisch instructeur met goed gevolg afgesloten.
  • We hebben meerdere (honden) gedragsdeskundigen
  • 1 instructeur heeft een opleiding honden psychologie met goed gevolg afgesloten.
  • we hebben zowel onder de instructeurs als de vaste medewerkers van de club gediplomeerde trimsters welke u veel uitleg over de vacht en het onderhoud kunnen geven.
  • 1 van onze instructeur heeft een HBO pedagogisch diploma en is docent in het dagelijks werk. Deze is gespecialiseerd in coaching van jongeren en volwassenen.

Al onze instructeurs zijn gericht op het oplossen van eventuele problemen en vooral het voorkomen van problemen.

Wat onze instructeurs u niet zullen adviseren is problemen uit de weg gaan. Problemen uit de weg gaan kan namelijk niet altijd.

Onze kennis komt zeker niet alleen uit boeken. Wij hebben jaren ervaring waarvan sommigen van ons al meer dan 30 jaar. Je hoort wel eens “ik heb al honden vanaf mijn (bv) 12e jaar”. Meerdere instructeurs van onze club hebben al honden sinds nog voor hun 10e jaar. Maar helaas zegt dat niets over onze kwaliteit.
Wat wij neerzetten dat is belangrijk. Het resultaat wat wij boeken dat spreekt voor zich.
Enkele voorbeelden:
– We hebben verschillende eigenaren met hun hond bij ons gehad welke volgens hun eigen zeggen van een gediplomeerd gedragstherapeut te horen hadden gekregen dat hun hond agressief of onhandelbaar was. Het advies was dan ook om de hond te laten inslapen. Binnen 10 minuten lieten wij zien dat er niets aan de hond mankeerde maar dat de omgang met deze hond duidelijker moest.