Puppy

Puppy

 

De puppycursus is misschien wel de meest belangrijke opleiding voor uw hond. Vanaf de leeftijd van 10 weken tot en met 6 maanden is uw hond welkom in onze puppy klas: wij kennen geen wachttijden dus u kunt iedere week starten met deze cursus.

 

Door de omgang met andere pups en andere geleiders in de groep, leert uw hond zich als een sociale hond te gedragen. Daarom zouden eigenlijk alle pups een puppycursus moeten volgen.

 

We maken uiteraard een start met het aanleren van netjes volgen en op commando zitten en liggen maar de nadruk ligt op spelen: alles gaat zonder dwang en zonder bestraffen want pups worden niet bestraft maar alleen beloond voor goed gedrag.  De puppycursus is één grote speelklas omdat de honden alleen van elkaar leren om hun lichaamstaal te gebruiken. En dat is iets wat wij als mens de hond dus niet kunnen aanleren.

 

Uw pup zit met louter leeftijdsgenootjes op deze training. Het grote voordeel daarvan is dat uw hond ongestoord alles kan aanleren over sociale omgang door en met zijn klasgenootjes. Hij kan nog ongestraft foutjes maken en leert spelenderwijs hoe je je als hond moet gedragen, hoe je moet aangeven dat je iets niet wil, hoe je jezelf moet verdedigen en hoe je de baas kunt spelen. Pups weten instinctmatig (van nature en van hun moeder) hoe ze agressie moeten remmen en zij kunnen dit tijdens de les eindeloos oefenen op elkaar. Je ziet agressieremmers altijd heel duidelijk als honden met elkaar spelen: het wegkijken, de oren naar beneden draaien, zich klein maken, het likken van de bek van de andere hond en het op de rug gaan liggen en de buik tonen. Omdat alle hondenrassen en rasloze honden welkom zijn bij ons op de club, leert uw hond omgaan met verschillende type en grootte honden.

 

Tijdens de cursus laten wij uw hond ook wennen aan geluiden en vreemde situaties, zo laten wij de pups bijvoorbeeld door de behendigheidstunnel rennen. Zo leert u uw hond aan om op u te vertrouwen en verschillende rare situaties als gewoon te beschouwen: u krijgt een pup die lekker in zijn vel zit en een met genoeg zelfvertrouwen om stabiel op te groeien.

 

Maar niet alleen uw hond leert tijdens onze puppycursus: ook u als baas gaat op les! Zo leren wij u hoe u hondengedrag kunt interpreteren en hoe u het kunt beïnvloeden.

 

De deelname van uw hond aan de puppycursus eindigt als uw hond 6 maanden jong is. Wij sluiten af met een puppy examen en een diploma. Uw hond komt nu in de “lagere school” fase en daarom is het van belang dat u uw hond op deze leeftijd de eerste commando’s gaat aanleren. De GHSV heeft hiervoor de cursus Gehoorzaamheid, waar u direct na de puppycursus kunt instromen.

 

 

Naam cursus puppy
Start datum iedere week
Duur van de cursus tot uw hond 6 maanden is
Voor welke baas? Alle bazen vanaf 10 jaar oud
Voor welke hond? Alle pups met de 2e inenting dus vanaf ongeveer 10 weken oud
Doel van de cursus Socialiseren, realiseren baas-hond verhouding, laten wennen aan optische en akoestische prikkels, aanleren van eerste commando’s
Benodigdheden Halsband en riem, speeltje