Clicker

 

De Clickertraining is niets meer en niets minder dan een andere manier om uw hond bepaald gedrag aan te leren. Het gebruik van de Clicker komt van oorsprong vanuit het trainen van dolfijnen en is inmiddels een veel gebruikte methode. De training gaat geheel zonder druk: u verwacht bepaald gedrag van de hond maar uw hond moet zelf uitzoeken wat dat gedrag is. Pas als uw hond dit gedrag vertoont, gaat u er een commando aan geven en het gebruik van de Clicker langzaam afbouwen zodat u met de volgende oefening kunt beginnen.

 

Clickertraining gaat geheel op maat en kan prima gebruikt worden voor het aanleren van de zit- en de af oefening, maar dan moet u wel met uw pup beginnen met klikkeren. Clickers worden ook vaak gebruikt in de Behendigheid en zelfs met Pakwerk.

U kunt de Clickertraining volgen met een reeds gehoorzame hond als u de methode aan wilt leren om te beoordelen of u eventueel met een volgende hond wilt gaan klikkeren.

 

De Clicker is een klein mechanisch klik apparaat dat altijd op dezelfde hoogte en hetzelfde volume een klikgeluid geeft als u het indrukt. Iedere Clicker heeft zijn eigen, voor de hond herkenbare, klik. Gebruik tijdens het Clicker-leven van uw hond altijd maar 1 en dezelfde Clicker. Als u een nieuwe Clicker gaat gebruiken, moet u dit geluid weer opnieuw aanleren bij uw hond.

 

De Clickertraining werkt met voer en dan het liefst heel lekker voer waar de hond dol op is en wat hij anders nooit krijgt. Bij voorkeur klein zacht voer, zoals stukjes kaas, runderworst, zachte brokjes. Gebruik kleine stukjes die de hond snel en makkelijk kan doorslikken. U hebt een handvol nodig voor 1 trainingssessie. Verminder in gelijke mate het normale voer dat u de hond dagelijks aanbiedt want anders kan uw hond te dik worden.

 

Naam cursus

clicker

Start datum

Zie jaarplanning

Duur van de cursus

13 weken

Voor welke baas?

Bazen die hun hond een nieuwe trainingsmethode willen aanleren

Voor welke hond?

Alle honden

Doel van de cursus

Aanleren van gebruik van de clicker

Benodigdheden             

clicker, voer, voertasje, optioneel riem met halsband

2017 GHSV Harderwijk