Home

GHSV Harderwijk

 

De allround hondensportvereniging van Harderwijk en omstreken

Lestijden

Jaarplanning

Tarieven

U kunt trainen met een lijn (geen rol-lijn) en halsband of tuigje.

Gebruik van een speeltje en of voer wordt aanbevolen.
 
U krijgt les van goed opgeleide en ervaren instructeurs.
 
Ook hebben wij gedragsdeskundigen in onze vereniging.

Contact:

GHSV op Facebook

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, bekijk foto’s en doe mee aan leuke acties!

U kunt ons bereiken via 06-49639161

(niet voor afmelden voor de les)


Bezoek ook onze pagina GEZOCHT


Cursusaanbod

GHSV biedt verschillende cursussen aan. De instructeurs van GHSV zijn breed opgeleid en hebben een jarenlange ervaring in de omgang met honden. Bekijk onderstaand cursus aanbod voor een overzicht van alle cursussen.

Op onze vereniging hebben we  (honden) gedragsdeskundigen, een didactisch opgeleide instructeur (docent) en tot kynologisch opgeleide instructeurs.

De kracht van al onze instructeurs  zit in het samenwerken en het niet vastzitten aan 1 methode. Wij helpen u met het trainen van uw hond (aanleren gewenst gedrag) en het opvoeden van uw hond (voorkomen of afleren van ongewenst gedrag). Bij het trainen heeft iedereen wel een goed beeld namelijk aanleren van oefeningen zoals zit en netjes mee lopen. Bij opvoeden denken we veel te vaak bijtgedrag. Voor ons is ongewenst gedrag ook angst en niet uitvoeren van goed aangeleerd gedrag. Voor alle gedragingen hebben we dan ook, door onze jarenlange ervaring en verschillende expertise in ons team en vooral het openstaan voor alle eerlijke methoden, een oplossing.

Onze vereniging vindt het belangrijk dat u een methode kiest waar u en uw hond zich prettig in voelen. Ook is het daarbij belangrijk de juiste hond vriendelijke hulpmiddelen te kiezen. Dit moet dus een hond vriendelijke methode met hulpmiddelen zijn welke u ook bereid bent dagelijks aan te houden. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld adviseren over het beloningsgericht trainen met voer speeltjes stem clicker enz.

 

Puppycursus

De puppycursus is misschien wel één van de belangrijkste opleidingen voor uw hond. Uw pup leert tijdens deze cursus de basiscommando´s, maar de nadruk ligt op spelen met andere pups.

–    Bedoeld voor honden
vanaf de tweede inenting
tot en met de zesde maand
–    Belonend en spelenderwijs leren
–    Leren omgaan met andere honden
–    De cursus wordt afgerond met een examen

Lees meer over de puppycursus

Rally obedience

De cursus (rally) obedience is gebaseerd op het aanleren van oefeningen met een voertje gebaren en commando’s. De geleider is hier leidend en bepaald zijn eigen commando’s en gebaren. Oefeningen zijn gekoppeld aan stations. Op een stationsbord staat de oefening afgebeeld zodat de geleider weet wat er moet gebeuren. Zo kunnen meerdere deelnemers tegelijk een verschillende oefening trainen. De instructeur houd het overzicht en stuurt bij. Door onze ervaring zal de instructeur ook de opvoeding in de lessen terug laten komen. Verder maken we ook gebruik van toestellen en speeltjes om de cursus afwisselend en uitdagend te houden. Wie wil er tenslotte nog 1 uur achterelkaar alleen maar heen en weer lopen.

Lees meer over de RO cursus.

Gehoorzaamheidscursus

GHSV biedt drie verschillende gehoorzaamheidscursussen aan, oplopend van niveau. Tijdens de verschillende cursussen leert uw hond zowel de basiscommando´s en netjes lopen aan de lijn, als het los lopen en naast de fiets lopen.

Alle cursussen worden gegeven door onze deskundige instructeurs.

–    Beginners, gevorderden en professionals
–    Kleine groepen van ongeveer tien personen
–    Aanleren van verschillende vaardigheden
–    De cursus wordt afgerond met een examen
Lees meer over de gehoorzaamheidscursus

 

Naast de puppycursus en de gehoorzaamheidscursussen bieden wij tevens de volgende cursussen aan:

Naast deze cursussen organiseert GHSV regelmatig spelletjesdagen, bos- en strandwandelingen. Hierbij draait het om plezier hebben samen met uw hond.

Wij hebben geen wachttijden.

– U kunt direct instromen bij de puppy cursus.

– U kunt direct instromen bij de instroomcursus voor gehoorzaamheid.

– Voor de agility en de gehoorzaameid cursus (m.u.v. de instroomcurus) geld wel een vast instroommoment.
Dit is na de examens. Deze kunt u op de jaarplanning vinden onder inschrijving/theorieles.

– Instroom bij mondioring is in overleg met de instucteurs doorlopend mogelijk.

Bent u geïnteresseerd in één van bovenstaande cursussen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Dit kan ook op telefoonnummer 06-49639161 (niet voor afmelden les)

Pups die hun tweede enting hebben gehad zijn van harte welkom. Voor volwassen honden geldt dat ze jaarlijks geënt dienen te worden. Het is uiteraard ook voldoende als u een titer bewijs van uw hond heeft.

Meer lezen

Tarieven
Lestijden
Verenigingsinformatie

GHSV is gevestigd aan de Walstein 106 3848-AR in Harderwijk. U bent te allen tijde welkom om vrijblijvend mee te kijken tijdens een cursus of trianing. Ook kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie. Dit kan op telefoonnummer 06-49639161 (niet voor afmelden les) en tijdens trainingsdagen op: 0341-431080 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op