Cursus aanbod

Aanbod

Wij beoefenen al vanaf 1973 de hondensport. Verder volgen onze instructeurs regelmatig opleidingen in zoveel mogelijk disciplines. Hierdoor zijn wij breed geschoold door ervaring en opleiding. Verder analyseren wij al het gedrag van de honden zowel bij hun eigenaar als onderling. Zo kunnen we eventueel probleemgedrag goed benoemen en kunnen we het natuurlijk gedrag onderling laten zien.

Hierdoor hebben wij een breed scala aan mogelijkheden. Dit heeft er mede toe geleid dat wij gezien de ervaringen met alle methoden gekozen hebben voor een hondvriendelijke en vooral een voor de hond duidelijke methode.

Dit noemen wij de methode van belonen en corrigeren waarbij  de nadruk op het belonen ligt.

Elke hond heeft zijn eigen aanpak nodig en elke eigenaar heeft zijn eigen voorkeuren. Wij houden daar rekening mee en bieden u een diversiteit aan trainingsmethoden aan. Daarbij staat het belonen van de hond centraal.
Zo trainen wij bijvoorbeeld met een gewone halsband, de slipketting of loslopend. We gebruiken als hulpmiddel bijvoorbeeld speeltjes of de Clicker: altijd in overleg met u en al naar gelang het resultaat dat u wilt bereiken. De instructeur bekijkt u en uw hond en adviseert u over de te volgen methodiek

Alle cursussen voor volwassen honden vangen met een theorie/inschrijvings les aan na een examendag. Voor data van examens zie onze jaarplanning.

Voor volwassen honden welke tussentijds instromen hebben we een speciale instrommgroep. In deze groep kunt u direct instromen.

Pups kunnen direct in de puppy groep instromen

De cursusen:

  1. Agility
  2. Puppy
  3. Gehoorzaamheid
  4. Rally Obidience
  5. Mondioring
  6. Kind en hond
  7. Africhting van de individuele hond en oplossen probleem gedrag